Dzis przepis na Frosting z białej czekolady.
Jest bardzo łatwy do zrobienia. Potrzeba tylko 5 składników
• 150 g białej czekolady
• 200 g masła temperatura pokojowa
• 200 g cukru pudru
• 50 g śmietany do ubijania
• 1/4 łyżeczki soli
1. Czekoladę połamać na kawałeczki I wrzucić do miski. Rozpuścić powoli wkładając miskę do garnka z gorącą wodą.
Następnie zostawić do ostygnięcia.
2. Masło ubijać przez 1 minutę aż powstanie kremowa masa. Dodać cukier puder i ubijać około 2-3 minut. W 3 lub 4 porcjach dodawać powoli rozpuszczoną czekoladę i wszystko zmixowac na szybkich obrotach.
4. Dodać śmietanę i sól. Wszystko zmiksować aż powstanie kremowa i lekka masa.
Kremu możecie użyć z dowolnymi Muffinkami!
Jesteście zainteresowani przepisem na Muffinki? Dajcie znać w komentarzach!
De
Heute am Rosenmontag haben wir statt Berliner leckere Schokomuffins mit weisse Butterschokocreme gemacht.
Das Frosting ist sehr leicht zu machen.
Dazu braucht ihr
• 150 g Weiße Schokolade
• 200 g Butter Zimmertemperatur
• 200 g Puderzucker
• 50 g Schlagsahne
• 1/4 Tl Salz
- Die weiße Schoko in einzelne Stücke brechen und in eine Schüssel geben. Über einem Wasserbad schmelzen lassen. Die Schoko etwas abkühlen lassen.
- Die Butter 1 Minute lang cremig aufschlagen. Den Puderzucker unterrühren und beides zusammen etwa 2 Minuten schlagen. In drei oder vier Durchgängen jeweils etwas der geschmolzenen Schokolade in die Rührschüssel geben und schnell untermixen.
- Die Schlagsahne und das Salz hinzufügen und noch einmal 1-2 Minuten lang schlagen.
Die Weißeschoko Buttercreme könnt ihr mit jeder Muffins Sorten benutzen und es wird lecker schmecken.
Habt ihr Interesse an Muffins Rezepten?
Lass mir in Kommentaren wissen!
Kommentare
Kommentar veröffentlichen