White Chocolate Muffins


Dzis przepis na Frosting z białej czekolady.
Jest bardzo łatwy do zrobienia. Potrzeba tylko 5 składników 




• 150 g białej czekolady
• 200 g masła temperatura pokojowa
• 200 g cukru pudru
• 50 g śmietany do ubijania
• 1/4 łyżeczki soli

1. Czekoladę połamać na kawałeczki I wrzucić do miski. Rozpuścić powoli wkładając miskę do garnka z gorącą wodą. 
Następnie zostawić do ostygnięcia.
2. Masło ubijać przez 1 minutę aż powstanie kremowa masa. Dodać cukier puder i ubijać około 2-3 minut. W 3 lub 4 porcjach dodawać powoli rozpuszczoną czekoladę i wszystko zmixowac na szybkich obrotach. 
4. Dodać śmietanę i sól.  Wszystko zmiksować aż powstanie kremowa i lekka masa.

Kremu możecie użyć z dowolnymi Muffinkami!

Jesteście zainteresowani przepisem na Muffinki? Dajcie znać w komentarzach!

 


De
Heute am Rosenmontag haben wir statt Berliner leckere Schokomuffins mit weisse Butterschokocreme gemacht. 

Das Frosting ist sehr leicht zu machen.
Dazu braucht ihr 


• 150 g Weiße Schokolade 
• 200 g Butter Zimmertemperatur 
• 200 g Puderzucker 
• 50 g Schlagsahne 
• 1/4 Tl Salz

  1. Die weiße Schoko in einzelne Stücke brechen und in eine Schüssel geben. Über einem Wasserbad schmelzen lassen. Die Schoko etwas abkühlen lassen.
  2. Die Butter 1 Minute lang cremig aufschlagen. Den Puderzucker unterrühren und beides zusammen etwa 2 Minuten schlagen. In drei oder vier Durchgängen jeweils etwas der geschmolzenen Schokolade in die Rührschüssel geben und schnell untermixen.
  3. Die Schlagsahne und das Salz hinzufügen und noch einmal 1-2 Minuten lang schlagen.


Die Weißeschoko Buttercreme könnt ihr mit jeder Muffins Sorten benutzen und es wird lecker schmecken.

Habt ihr Interesse an Muffins Rezepten? 
Lass mir in Kommentaren wissen! 

Kommentare